Záhrada

30.08.2011 16:05

Záhrada za domom je obľúbené miesto pre každého člena rodiny, lebo sa tu smie realizovať podľa svojho gusta. Samozrejme to platí podľa rozlohy záhrady a finančných možností klienta.

 

Na záhradách môžeme pestovať ovocie, zeleninu, kvety či rozličné kríky. Pre niektorých ľudí je takáto forma aktívneho oddychu skutočne veľmi obľúbená. Okrem samotného oddychu si aj dopestujú zdravé plodiny, ktoré sa dajú zavariť, predať či ihneď skonzumovať. No pre niektorých ľudí nie je vidina dňa stráveného okopávaním a plením buriny príliš lákavá.

 

Pre ľudí, ktorí na svoju záhradu nemajú dostatok času alebo nechcú pestovať žiadne plodiny náročné na staranie sa je najlepším riešením, ak si na záhradu vysadia kríky prípadne stromky, ktoré stačí raz za čas obstrihať, a aby okolo nich nerástla burina, ich okolie vymulčovať. Pri vhodne zvolených a dobre priestorovo rozostavaných rastlinách vie byť takáto záhrada skutočne očarujúca.

 

Záhrady sú takisto obľúbeným miestom na usporaúvanie grilovačiek, opekačiek či iných posedení s rodinou a priateľmi. Takéto aktivity sú obľúbené predovšetkým v lete počas prázdnin prípadne víkendov, alebo vždy vtedy, keď sa na ne nájde dostatok času.

 

Ak teda plánujete zariadiť si záhradu, je dobré si premyslieť o aké typy aktivít máte na záhrade záujem a koľko ste jej schopní obetovať času.