Zatepliť podlahu

19.08.2011 20:16

 

Zatepľovanie domácností je pri momentálnom vývoji cien energie veľmi výhodné z dlhodobého hľadiska. Zateplenie obytného priestoru musí byť kolmpexné, teda aby maložiadúci efekt, mali by sa zatepliť všetky časti, z ktorých je potenciálny únik množstva tepla. Keby ste svoju domácnosť nezateplili v čo najvyššej možnej miere, je to ako keby ste nechali otvorenú fľašu a obrátili ju dolu hlavou.

 

Pri zateplení podlahy je treba brať do úvahy, aké veľké teplotné rozdiely sú medzi priestormi, ktorý oddeľuje podlaha. Samozrejme platí, že čím vyšší je teplotný rozdiel, tým hrubšiu vrstvu izolácie treba na zateplenie. Najhrubšiu vrstvu teda obvykle treba v priestore medzi prvým poschodím a suterénom či pivničnými priestormi, lebo tie sú obvykle vykurované najmenej, prímadne nie sú vôbec. Tenšia vrstva zateplenie sa obvykle uplatní napríklad medzi prvým a druhým poscodím, ktoré majú medzi sebou malé teplotné rozdiely.

 

Na zateplenie podláh sa využívajú rôzne materiály, v prevažnej miere je to však polystyrén, ktorý je najpoužívanejší materiál na zateplovanie všeobecne pre jeho skvelé vlastnosti.

 

Zateplenie určite privítate, aj keď často trpíte nachladnutiami alebo inými ocoreniami, ktoré súvisia so studenou podlahou v domácnosti, ktoré vám už určite lezú na nervy.

 

Takže suma sumárum, máme tu hneď dva pádne dôvody, prečo neotáľať so zateplením vášno obydlia. Prvý je finančný-ušetríte nemalé prostriedky keď zmiznú úniky tepla a ten druhý je možno ešte dôležitejší-zdravotný. Veď kto má v dnešnej dobe čas byť chorý.