Najlacnejšia strecha

20.08.2011 08:47

 

Ak staviate dom, alebo ho rekonštruujete a do tejto činnosti plánjuete zaradiť aj výmenu strechy, mali by ste sa poobzerať po čo najlacnejších strechách. Samozrejme, treba dbať aj na to, aby spĺňala požiadavky, ktoré má daná oblasť, v ktorej plánujete stavebnú činnosť, a to hlavne maximálna sila vetra, prípadne výška snehovej pokrývky. Ak by ste teda len rýchlo a bez rozmyslenia kúpili takúto strechu, zrejme by vás časom čakalo nemilé prekvapenie, o ktoré určite nestojíte. Nechcete predsa, aby sa vaša strecha premenila na lietajúci kus šrotu prípadne prepadnutú strechu, ako často vídať a počuť v médiách, keď sa po búrkach či snehových meteliciach strechy poškodzujú jedna radosť.

 

Je takisto namieste, aby ste kúpu a následnú stavbu strechy konzultovali s odborníkom, ktorý s vami prebere všetky možnosti riešenia, ktoré pripadajú do úvahy, a spolu vyberiete tú najlepšiu alternatívu pre vás a pre vašu stavbu.

 

Pri výbere čo najlacnejšej strechy pripadá do úvahy napríklad aj pultová strecha, to znamená strecha, ktorá má len jednu strešnú plochu a ľubovoľný, zvyčajne malý uhol sklonu. Je to často používaný a rokmi overený typ strechy, známy po celom svete a v ponukách firiem sa nachádza aj dnes. Nemusíte sa však obmedzovať len na jeden typ, ak sa tu k vašej stavbe nehodiť, dnes je už možné dostať akýkoľvek typ strechy z veľkého množstva materiálov a v rozličných technických prevedeniach, ktoré sa vám určite budú páčiť.